Farkasok

Farkasok világa

Birtoklás

Birtoklás

 

Letelepedés idején megtartja a területének határait, de nem ellenőrzi rendszeresen. Bízik a kijelölt határaiban. A szomszédos falkákkal kölcsönösen tisztelik egymás területi határait.

Letelepedéskor napi 5-6 km-t jár be a farka a teljes területből, ami akár három hét járásnyi is lehet, ami 100-300 négyzetméternyi területet jelent. A falka létszámától és a területi adottságoktól is függ.

feszek2.jpg

Mindenképpen van a területen az elléshez használt vacok, gyakran használt útvonalak és találkozópontok.

A domináns egyedek feladata a napi séta közben a terület kijelölése Pl.: vizelettel, ürülékkel, kaparással. Ezek általában 250 méterenként ismétlődnek. Minél közelebb a fészek, annál sűrűbben található meg valamelyik szagjel.

 A szagjellel feltérképezik a területüket. 

A betolakodókat akár meg is ölik. 

A békés szomszédság kialakítása végett két falka közt 1 km széles határzónát hagynak, ami közös vadászterületül szolgál a két falkának, de a kitaszított egyedek is itt találnak menedéket.

feszek.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr8018483861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Farkasok

A farkasok az állatvilágban. Hitek, tévhitek, kütyük. Mindent róluk.

Friss topikok

süti beállítások módosítása