Farkasok

Farkasok világa

Vérfarkaseredetek Izland

Vérfarkaseredetek Izland

 

Egy izlandi folklórban két férfi, Sigmund és Sinfjotli két szép farkas szőrmét talált, ami lehetővé tette számukra, hogy farkassá változzanak, de csak 10 nap elteltével tudnak visszaváltozni.

Az erdőben vándoroltak és vadásztak, amíg egy vita miatt harcolni kezdtek egymással, ami Sinfjotli halálával járt.

kep_2024-09-08_170038220.png

Sigmundnak egyedül kellett várnia a 10. napig, amikor Odin megérkezett, visszahozta Sinfjotlit a halálból és kigyógyította a férfiakat a lykantrópiából.

Másik történet szerint Sigmund és Sinfjotli apa és fia két tolvaj. Farkasbőröket értékesítő kereskedőktől lopták el a farkasprémet. Mikor magukra öltötték farkassá változtak, és egymásra támadtak. 

Sigmund megölte fiát.  Mikor visszaváltozott ember formájába, Sigmund életre keltette fiát gyógyfüvekkel, melyeket Odin varja segítségével talált meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2518487203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Farkasok

A farkasok az állatvilágban. Hitek, tévhitek, kütyük. Mindent róluk.

Friss topikok

süti beállítások módosítása