Farkasok

Farkasok világa

Farkas életmódja

Farkas életmódja

 

A farkas rendkívül szervezett csoportokban, falkákban él. Egymással bizonyítottan kommunikálnak, amit farkasüvöltésnek nevezünk. 

Farkasüvöltések jelentése lehet az összetartozásuk erősítése, aktivitásuk szinkronizálásának segítését, vagy területkijelölésre.

A testbeszédüket segíti a hosszú, bozontos farok.

A falka egy család. Együttműködve, közösen szerzik meg a táplálékot, közösen nevelik a kölyköket. Létszámok az élőhely adottságaitól függ. Egy falka lehet 2 tagú is. Általában 5-9 tagot számlál.

falka.jpeg

Megtalálható a falkán belüli rivalizálás és az összetartás is. Szétválhatnak, újraegyesülhetnek és más falkákat választhatnak a falka tagjai.

A farkasok mozgását jelentősen befolyásolja a farkaskölykök mobilitása. Mikor még meg sem születtek vagy már elég nagyra nőttek, akkor hatalmas területeket járnak be. Mikor még gyengék a kölykök, akkor igyekeznek egy helyen maradni.

 

kolyok.jpeg

 Farkasajánló:

farkasfejes_nyaklanc.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2018483011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Farkasok

A farkasok az állatvilágban. Hitek, tévhitek, kütyük. Mindent róluk.

Friss topikok

süti beállítások módosítása