Farkasok

Farkasok világa

A farkasember

A farkasember

William Ramsey az angliai Essex megye Southend nevű tengerparti üdülővárosában született és nőtt fel. Kilencéves volt, amikor betegségének jeleit először észlelte. 

1952 egyik szombatjának késő délutánján, a kisfiú a házuk hátsó kertjében játszott, amikor hirtelen jeges, fagyos széllökést érzett maga körül. A veríték megderesedett a bőrén, s ezzel egy időben rettentő bűzt érzett, amely öklendezésre késztette. A megzavarodott kisfiúnak két dolog járt a fejében: messze, elfutni a tengerhez, és a farkasok. Már majdnem át is ment a kertkapun, amikor anyja hangja megállította.

Ám a fiú felett valami teljesen átvette az irányítást. Az intenzív és tiszta düh határozottan beépült a lelkébe. Az adrenalinlökettől hajtva, valósággal kitépett egy kerítésoszlopot. Utána szájába vette a dróthálót, és elkezdte rágni. Ekkor ismét megérezte a jeges hidegséget, s belsője mélyéről morgást hallatott. A szülők annyira megrémültek a saját fiuktól, hogy bemenekültek a házba, s csak akkor jöttek ki, amikor a gyerek már megnyugodott.

Ezután tizenöt évig semmi különös nem történt Bill Ramsey-vel. Élte normálisan az életét, mint mások: felnőtt, megnősült, született három gyermeke. Házassága első két évében azonban szörnyű rémálmok gyötörték. Minden álom ugyanarról szólt, és ugyanazzal a következménnyel járt. Mindig hideg verítékben ébredt, s mindig rettegést, nyugtalanságot érzett. 1967-ben az álmok véget értek. Ám másfél évvel később rendszeresen morgásra ébredt, mintha vadállat lenne a hálószobában. Saját morgása volt.

Egyszer, 1983-ban a barátaival betért egy helyi kocsmába, ahol megivott pár pohárral. Nemsokára ugyanazt a borzongató hideg érzést érezte, amit gyermekkorában. Sietősen kiment a mosdóba, s belenézett a tükörbe. Egy farkas nézett vissza rá.

essex.jpg

Mindez csak bevezetője volt annak, ami később következett. Hazafelé tartva, utastársára támadt a hátsó ülésen. Morogni kezdett, ujjait karmokba hajlította, és megpróbálta a másik férfi lábát megharapni. A sofőr szerencsére nem esett pánikba. Megállt, valahogy kirángatta Ramsey-t a kocsiból, mire annak elmúlt a rohama.

Nem sokkal karácsony előtt, Bill mellkasi fájdalmakra kezdett panaszkodni. Azt gondolva, hogy baj van a szívével, bement a kórházba, s amikor a vérnyomását akarta megmérni egy ápolónő, belemart a nő kezébe. A férfi összevissza rohangált. A szemtanúk később azt mondták, Bill úgy viselkedett, mint egy vadállat, habzott a szája, vicsorgott. Mindenkit leütött, aki csak a közelébe ment. Egy csapat férfinek kellett lefognia, majd nagy adag nyugtató hatására lecsillapodott.

A kezelő orvos meghallgatta Bill teljes történetét, s azt javasolta, maradjon megfigyelés alatt. Mivel azonban mindez önkéntes volt, Bill akkor távozott a kezelésről, amikor akart.

1984 januárjában hazafelé tartva az anyjától, érezte, hogy újabb roham tör rá. Ugyanabba a kórházba vitték, és ugyanúgy rátámadt az emberekre. Bíróság elé került az ügy, de érdekes módon, Billt felmentették, pedig egy rendőrt súlyosan bántalmazott.

1987-ben egy másik rendőrre támadt, amikor az igazoltatni akarta. A férfi jóval nagyobb darab volt, mint Ramsey, ennek ellenére fojtogatni kezdte, s hat emberre, valamint két nyugtató injekcióra volt szükség, hogy leszedjék a rendőrről.

A következő napokban MRI-t készítettek, röntgen felvételeket, különböző pszichiátriai vizsgálatokat végeztek rajta. Semmiféle szervi bajt nem észleltek az orvosok.

demonuzok.jpg

1989-ben Londonba utazott a híres amerikai démonológus házaspár, Ed és Lorraine Warren. Ott tartózkodásuk idején Lorraine látta a tévében Ramsey esetét, és felkeltette az érdeklődését. Férjével úgy vélték, egy démon szállta meg Bill Ramsey-t. Felvették vele a kapcsolatot és remélték, hogy tudnak segíteni rajta. Sikerült rávenniük, hogy utazzon Connecticutba az ottani gyülekezetükhöz, ahol Robert McKenna püspök segédletével ördögűzést végeztek Ramsey-n.

demonuzes.jpg

Bill nem nagyon hitt ebben az egészben, s a szertartás első fél órájában nem is történt semmi. Ám utána Bill összerándult, arca eltorzult, kezei karmokba hajlottak. A szertartás nehéz volt, de végül sikerült. A háromórás eseményeket filmre vették. Mindezt követően Bill Ramsey-n nem jelentkezett többet a „farkas-kór”. 1992 óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2918498314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Farkasok

A farkasok az állatvilágban. Hitek, tévhitek, kütyük. Mindent róluk.

Friss topikok

süti beállítások módosítása